Complexer glas maakt specialistische verzekering aantrekkelijk

Bal door de ruit wordt steeds duurder

Glas wordt beter, complexer en populairder. En daarmee ook het belang van een verzekeraar met een specialistisch netwerk.

Ontwikkeling
Loop langs een gloednieuw bedrijventerrein en het valt je direct op: overal glas. Het symboliseert transparantie, geeft een moderne uitstraling en is relatief voordelig in gebruik. Bovendien ontwikkelt glas zich tot volwaardig bouwmateriaal. Het klassieke vlakglas is verworden tot meerlaags isolatieglas, zonwerende ruiten, zelfreinigende ruiten, gezeefdrukt glas of zelfs ruiten met geïntegreerde luxaflex. “Meestal is het niet te zien, maar glas wordt een steeds complexer product’’, zegt Remco Elders van Samenwerking Glasverzekering. “En dat betekent dat bij glasschade steeds meer expertise en kostbare materialen nodig zijn.”

Ondergeschoven kindje
Om een voorbeeld te schetsen, vertelt Elders over een recente klus. “We vervingen een ruit die op het oog vrij normaal leek. Toen bleek dat er speciaal glas uit China moest komen. De kosten? 50.000 euro. Dat is een extreem voorbeeld, maar de kosten kunnen flink oplopen.’’ Reden genoeg om je te verzekeren voor glasschade. Toch zien nog veel ondernemers de waarde niet. “Een glasverzekering blijft een ondergeschoven kindje’’, stelt Elders. “Bedrijven en instellingen achten de kans op schade klein en schatten de kosten van herstel te laag in. Het is ze nauwelijks kwalijk te nemen. Bij het vervangen van een ‘simpele’ ruit in huis zijn de kosten redelijk te overzien, maar hoe duurder en specialistischer het glas, hoe meer dat op zal lopen. En een leek ziet het verschil niet.’’

Kennis
Samenwerking Glasverzekering beschikt wél over die kennis. De verzekeraar vindt zijn oorsprong bijna 100 jaar geleden in Zutphen, toen winkeliers besloten samen de risico’s op glasschade in hun bedrijfspanden af te dekken. Sinds die tijd hebben ze hun expertise uitgebreid en is hun werkgebied sterk vergroot. Sinds eind jaren ’90 opereren ze door het hele land. Inmiddels heeft Samenwerking Glasverzekering bijna 10.000 klanten. Van overheden tot woningcorporaties en van ondernemers tot particulieren. Inmiddels mogen ze zich specialisten in het glas noemen. “We kunnen bogen op jarenlange ervaring en werken samen met experts op het gebied van glas, zoals de uitvoerende bedrijven van Service Glasherstel. Daardoor kunnen we niet alleen al onze klanten op maat voorzien, maar kunnen we ook zeer nauwkeurig inschatten wat de kosten zijn. Zo weet de verzekerde altijd waar hij aan toe is’’, aldus Elders.

Probleemoplossers
Bij Samenwerking Glasverzekering wordt dan ook direct een oplossing geboden. “Verzekerden kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen en worden direct geholpen. We doen de financiële afhandeling en laten een gekwalificeerd bedrijf de herstelwerkzaamheden uitvoeren. Zo krijg je een professioneel resultaat en word je van begin tot eind ontlast.’’, zegt Elders.

Toekomst
De innovatie van glas zal de komende jaren doorzetten, evenals de gevaren waar je mee te maken krijgt. Zo is schade door drones al niet meer ondenkbaar. Elders: “De komende jaren zullen in het teken staan van uitbreiding van onze dekking. Voor ons staan de belangen van verzekerden centraal, dus we zoeken constant naar manieren om hen tegemoet te komen.’’

Reageren

stuur dan een e-mail naar

firstglass@sghog.nl