Investeren in energiebepesparend glas?

Laat je goed adviseren!

Isolerende beglazing is tegenwoordig in veel soorten en varianten beschikbaar met elk hun eigen prestaties en eigenschappen Theo van der Zwaan van Kenniscentrum Glas waarschuwt: “Laat je goed informeren over wat voor jou de beste keuze is, dat voorkomt teleurstellingen achteraf.’’

Isolerende beglazing wordt steeds duurzamer en geavanceerder, waardoor de rendementen ook steeds beter worden. Dat vindt niet alleen onze portemonnee fijn, de planeet ook. Zeker in de koude wintermaanden kunnen we enorm veel brandstoffen en kosten besparen met goed isolatieglas.

Goed isolatieglas
Maar wat is nu goed isolatieglas? Het lijkt logisch om te concluderen dat het glas met de beste isolatie, altijd de beste keuze is. Maar dat is niet altijd het geval. In bestaande bouw kan het beter zijn om te kiezen voor HR++-glas. Afwegingen daarbij zijn: zijn de bestaande kozijnen wel geschikt voor de nieuwe beglazing, hoe zit het met de rest van de isolatie van het huis? Met HR++ gaat, zeker als het enkel glas of ouder isolatieglas vervangt, de energierekening fors omlaag. Bij de keuze kan ook nog eens rekening gehouden worden met letselveiligheid of inbraakwering.

Goed advies
We merken bij Kenniscentrum Glas dat mensen met name in de herfst en winter extra vragen hebben over glas. Over de glassoorten, maar ook over de plaatsing. Zo schrikken mensen soms van condensvorming aan de buitenzijde in bepaalde perioden van het jaar, terwijl dit juist het gevolg kan zijn van de goede warmte-isolatie van de beglazing.

Gerust hart
Wij willen dat iedereen met een gerust hart een goede glaskeuze maakt voor zijn of haar huis of bedrijf. Dus mocht je van plan zijn te investeren in energiebesparing met glas en je ruiten willen vervangen voor een duurzame variant, zorg dan dat je advies inwint bij een vakkundige glaszetter. Dat voorkomt niet alleen stress, het levert je ook de beste keuze op.

Theo van der Zwaan

 

Over Kenniscentrum Glas
Kenniscentrum Glas (KCG) is het kennisplatform voor de vlakglasbranche. Het is de spil in het delen en verzamelen van kennis over vlakglas, vlakglasproducten en –toepassingen. Zo bieden ze onder andere vaktechnische en niet-vaktechnische opleidingen aan iedereen die werkzaam is in de branche. KCG is opgericht door de Glas Branche Organisatie (GBO).

Reageren

stuur dan een e-mail naar

firstglass@sghog.nl