Pragmatisch en snel naar de gewenste certificeringen

Trigade: eerste hulp bij certificeringen

Hoe voldoet jouw organisatie aan alle normeringen en eisen in de sector? Trigade neemt je bij de hand op de weg naar certificeringen.

Belang van normeringen
Klanten, inspecties of aanbestedende partijen eisen van bedrijven dat ze volgens bepaalde normen werken. En dat worden er steeds meer. Van veiligheid tot CO2-uitstoot en van MVO-beleid tot kwaliteitsstandaarden. Met de gewenste certificeringen garandeer je klanten dat je een bepaald kwaliteitsniveau hebt en doet wat je belooft. In de huidige concurrerende, veranderende markten zijn deze certificeringen een voorwaarde om overeind te blijven. Echter, door gebrek aan kennis worstelen ondernemers vaak met deze administratieve verantwoordelijkheden. Met arbeidsrisico’s en het gevaar van boetes als gevolg.

Trigade
Trigade helpt deze bedrijven om binnen enkele maanden te voldoen aan de gewenste eisen en normen. “We beginnen met het inventariseren van de organisatie en noteren verbeterpunten’’, legt Trigade-directeur Jakob Croeze uit. “Vervolgens maken we een handboek waarin we een managementsysteem schetsen waarmee aantoonbaar aan alle eisen wordt voldaan. Nadat we deze samen hebben besproken met de directeur voeren we het systeem door in de organisatie. Vervolgens doen we een audit om te controleren of alles klopt. De laatste plooien worden gladgestreken tot we 100 procent zeker weten dat de klant de certificering zal ontvangen.’’

Simpel en laagdrempelig
Zo gemakkelijk als het klinkt, zo gemakkelijk maakt Croeze het ook. “Wij kiezen voor een ‘no-nonsense-aanpak’. We werken heel pragmatisch en transparant, met praktische procedures die we overleggen met de klant. Bovendien garanderen we dat hij de certificeringen haalt en werken we altijd voor een vaste prijs. Wij willen de klant volledig ontlasten.’’

 

Kennen we deze nog?

Welke certificeringen spelen eigenlijk een grote rol in de glasbranche? En wat betekenen ze?

VCA
Je toont aan dat je aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu voldoet. Hierdoor zijn er minder ongevallen en dus minder verzuim.

ISO 9001
Hiermee voldoe je aan wereldwijd gestelde kwaliteitseisen en toon je aan altijd te streven naar verbetering. Voor extra tevreden klanten.

ISO 14001
Hiermee toon je aan milieurisico’s te beheersen en waar mogelijk te verminderen.

CO2 Prestatieladder
Je gaat bewust om met CO2-uitstoot door materialen efficiënt te gebruiken en energie te besparen.

MVO Prestatieladder
Steeds belangrijker eis waarbij bedrijven rekening moeten houden met hun maatschappelijke rol en dus het welzijn van mens en natuur.

Reageren

stuur dan een e-mail naar

firstglass@sghog.nl