“Wij willen de plus leveren bij certificeringen”

Kwaliteit wordt beloond in glasbranche

Certificeringen zijn in het bedrijfsleven steeds belangrijker geworden, zegt C+ certificering. “Het is niet verplicht maar kan meerwaarde opleveren voor zowel klant als bedrijf.”

Kwaliteit wordt beloond
Als je een bedrijf inhuurt, wil je dat de klus goed geklaard wordt. Of je nu ambtenaar, ondernemer of particulier bent. Maar hoe weet je of je met een vakman of een ‘cowboy’ te maken hebt? Een degelijke website, goed verkoopverhaal of goede prijs zegt immers weinig. Maar is een bedrijf gecertificeerd? Dan laat dit een positieve indruk achter bij opdrachtgevers. Opdrachtgevers eisen vaak certificeringen. Het is niet wettelijk verplicht, maar zonder dit certificaat loop je opdrachten mis. Certificering kan dus lonen.

Meedenken
C+ certificeert al jarenlang de ISO 9001 (Kwaliteit), ISO 14001 (Milieu) en de VCA in opdracht van Service Glasherstel. Moeten we dan denken aan een strenge man met een rode pen? “Nee, wij willen de bedrijven toetsen en zélf laten nadenken over het verbeteren van hun organisatie. Onze benadering is persoonlijk en pragmatisch. De auditoren verdiepen zich in de visie en drijfveren van de klant. In de uitvoering hebben de bedrijven veel vrijheid. Mits ze natuurlijk voldoen aan de norm.’’

 

Hoe werkt het?

Stap 1: de voorbereiding
De auditor verdiept zich in bedrijfsprocessen en managementsysteem. Kortom: wat zijn belangrijke aspecten en hoe heb je daar als bedrijf invulling aan gegeven? Vanzelfsprekend wordt hier de desbetreffende norm als leidraad gebruikt. Voldoet het nog niet? Dan wordt het teruggekoppeld aan de organisatie. Als de aandachtspunten zijn afgehandeld, volgt stap 2.

Stap 2: de audit
Bij de audit bezoekt de auditor het bedrijf. Hij audit de vereiste aspecten vanuit de norm en kijkt hierbij of alles voldoet. Als hij punten tegenkomt die niet aan de norm voldoen, constateert hij aandachtspunten en/of afwijkingen. Tijdens de audit wordt ook eventueel een projectlocatie bezocht waarbij de operationele processen worden beoordeeld. ?

Stap 3: het rapport
Voldoet een bedrijf aan de eisen? Dan ontvangt het bedrijf een rapport en een certificaat dat drie jaar geldig is. De auditor komt elk jaar langs voor een audit.

 
Wat is wat

C+ Certificering voert bij Service Glas Herstel de audits uit volgens de ISO 9001, ISO 14001 en de VCA normen. Maar wat betekenen die normen ook alweer?

• ISO 9001
De ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Simpel gezegd komt het hierop neer: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewaar de bewijslast waar nodig.

• ISO 14001
Met behulp van de ISO 14001 norm worden milieurisico’s beheerst en waar mogelijk verbeterd. Kortom: bewijs dat je voldoet aan de geldende milieu- wet- en regelgeving.

• VCA
De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is bedoeld om veiliger te werken. De checklist bestaat uit eisen die je als bedrijf moet uitvoeren.

Reageren

stuur dan een e-mail naar

firstglass@sghog.nl
Links

www.c-plus.nl