Service Glasherstel overgelder: een vakkundige partner voor woningcorporaties

Van gebarsten ruiten tot comfortabel woongenot

Woningcorporaties willen hun bewoners een zo prettig mogelijk thuis geven. Service Glasherstel OverGelder ondersteunt hen door adequaat schadeherstel en verbetering van huizen, zoals bij het project Meulenhof in het Drentse Dalen van woningcorporatie Mooiland.

Comfortabel woongenot
Het wonen in een ouder huis heeft zo zijn charme en bouwtechnisch zijn ze vaak ook nog in een prima staat, maar er zijn ook nadelen. Zo kan een huis slecht geïsoleerd zijn, waardoor de gas- en elektriciteitsrekening wel erg hoog uitvalt. Zeker de laatste jaren zien we dat veel woningcorporaties hun woningen beter isoleren. Vanuit milieutechnisch oogpunt, maar ook om het ‘woongenot van hun bewoners te verbeteren’. Een dergelijke situatie deed zich ook voor in het Drentse Dalen. Service Glasherstel OverGelder mocht daar in opdracht van woningcorporatie Mooiland een na-isolatie doen van tientallen huurwoningen. De woningen, die allemaal enkelglas hadden, werden allen voorzien van HR++ glas. Zo zitten de bewoners er ook in de winter warmpjes bij en hebben daarbij ook een flinke besparing op gasrekening.

Schadeherstel
De nadruk van de werkzaamheden voor woningcorporaties ligt echter op schadeherstel. Daarbij streeft Service Glasherstel OverGelder naar volledig gemak en ontzorging. Bewoners kunnen zelf de meldkamer dag en nacht bereiken en het herstel wordt geregeld zonder dat de corporatie er zelf tussen hoeft te komen. Via het administratiesysteem ziet Service Glasherstel OverGelder bij welke corporatie de woning hoort en de facturatie wordt automatisch verzorgd. De afdeling planning neemt bovendien zo snel mogelijk contact op met de bewoner, zodat eventuele ongerustheid snel wordt opgelost.

Stapje verder
Of het nu gaat om na-isolatieprojecten of schadeherstel, Service Glasherstel OverGelder biedt net iets meer dan het strikt noodzakelijke. Zo kunnen bij ruitvervanging de glaslatten worden geschilderd. Bij oude butyleenkit bestaat de mogelijkheid dat het asbesthoudende deeltjes kan bevatten, Service Glasherstel OverGelder kan hierin tevens een partner zijn voor een monsterafname en risicoanalyse – en mocht het nodig zijn – de sanering te faciliteren. Op deze manier wil het een professionele en vakkundige partner zijn voor alle woningcorporaties.

 

Mooiland
Mooiland beheert 26.060 woningen in 127 gemeenten in Nederland. Mooiland wil een corporatie zijn die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Persoonlijke aandacht en snelle actie bij reparatieverzoeken zijn daarin cruciaal. Zo willen ze thuis geven, op meerdere fronten.

Reageren

stuur dan een e-mail naar

firstglass@sghog.nl